بسم الله الرحمن الرحیم در بخش مهدویت مطالبی در خصوص امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را تقدیم شما می کنیم تا با کسب اطلاعات، معرفتمان نسبت به امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) زیاد شود.
غیبت امام زمان (عج)
غیبت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) دو مرحله دارد: اول غیبت صغری و دوم غیبت کبری
غیبت صغری از سال دویست و شصت هجری شروع شده است و در سال سیصد و بیست و نه خاتمه یافته است و تقریباً هفتاد سال مدت آن می باشد.
غیبت کبری از سال سیصد و بیست و نه شروع شده است و تا وقتی که خدا بخواهد ادامه خواهد یافت. پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در حدیث مورد اتفاق شیعه و سنی می فرمایند:
« اگر نمانده باشد از دنیا مگر یک روز خدا آن روز را دراز می کند تا مهدی از فرزندان من ظهور نموده دنیا را پر از عدل و داد کند چنان که از ظلم و ظلم و جور پر شده باشد ».
عبدالله بن مسعود قال، قال النبی صلی الله علیه و آله : «لَو لم یبق من الدنیا الّا یوم واحد لطول الله ذلک الیوم حتی یبعث فیه رجلاً من امتی و من اهل بیتی یواطی اسمه اسمی یملأ الارض قسطاً و عدلاً کما ملئت جوراً و ظلماً».
(فصول المهمه، صفحه ۲۷۱)
غیبت صغری
دوران غیبت صغری دورانی است که آن حضرت از طریق نائبان خاصی که تعیین فرموده بودند با شیعیان در ارتباط بودند و نامه هائی توسط نائبان خاص به حضرت داده می شد و حضرت جواب می دادند.
نائبان خاص حضرت از بزرگان شیعه بودند که مورد اعتماد آن حضرت قرار داشتند و به همین جهت حضرت ایشان را میان خود و آنان واسطه قرار داده بودند.
اولین نائب آن حضرت عثمان بن سعید عَمری بود که از اصحاب امام هادی و امام عسکری و مورد اطمینان و وثاقت ایشان بود و حضرت توسط وی به عرایض و سؤالات شیعه جواب می دادند. ایشان از سال ۲۶۰ تا ۲۸۰ که وفات نمود در منصب نیابت بود.
پس از عثمان بن سعید، فرزندش محمد بن عثمان به نیابت امام منصوب شد تا سال ۳۰۵ هجری که رحلت نمود و پس از وفات محمد بن عثمان عمری ابوالقاسم حسین ابن روح نوبختی از ۳۰۵ تا ۳۲۶ نائب خاص بود و پس از وفات حسین بن روح نوبختی علی بن محمد سمری تا ۳۲۹ هجری نیابت ناحیه مقدسه امام را داشت.
چند روز به وفات علی بن محمد سمری در سال ۳۲۹ هجری از ناحیه مقدسه توقیعی صادر شد که در آن به علی بن محمد سمری ابلاغ شده بود که تا شش روز دیگر رحلت خواهد کرد و پس از آن در نیابت خاصه بسته و غیبت کبری واقع خواهد شد و تا روزی که خدا در ظهور آن حضرت اذن دهد غیبت دوام خواهد یافت. این تاریخ آغاز غیبت کبرای آن حضرت می باشد.
«فیلم ها و تولیدات تصویری بهاردل را می توانید در آپارات مشاهده فرمایید»
امام درعصرغیبت کبری
امام ارواحنا فداه در عصر غیبت زنده اند و حیاتی طبیعی دارند و مانند انسانهای عادی زندگی می کنند؛ می خورند و می آشامند و رفت و آمد می کنند و تشکیل خانواده می دهند و گاه شاید مانند امامان گذشته بدن مبارکشان مریض می شود و درمان می نمایند.
به منازل مؤمنین سر می زند و از فقرا و نیازمندان دستگیری می کند و به زیارت اجداد طاهرینشان در مشاهد مشرفه می روند و حج به جا می آورند. آن حضرت در جامعه تردد دارند ولی انسانهای عادی ایشان را نمی شناسند و لذا متوجه حضورشان نیستند.
چنانکه گذشت امام در عصر غیبت کبری با خواص شیعیان در رفت و آمدند و دستوراتی را به کسانی که شایسته هستند می دهند ولی این ارتباط به شکل رسمی و عمومی نیست. علاوه بر آن ارتباط روحی و معنوی با آن حضرت برای همه به خصوص محبان آن حضرت برقرار است. زیرا همانطور که در مباحث امامت خواندیم فائده اصلی امام (علیه السلام) هدایت باطنی موجودات و نورافشانی در درون قلبهاست که نیازی به ظهور و حضور خارجی ندارد.
منبع: معارف کاربردی،شیعه شناسی
دیدگاه کاربران ...
تعداد دیدگاه : 0
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.