در قسمت هفدهم از مطالب غدیرشناسی، به ماجرای سیفه بنی ساعده و ماجرای بیعت قبیله أسلم با ابوبکر می پردازیم.
ماجرای (سقیفه ی بنی ساعده) چه بود؟
(سقیفه ی بنی ساعده) سایبانی بود در یکی از میدان های مدینه که اهل مدینه به هنگام لزوم، در آنجا اجتماع می کردند و به تبادل نظر می پرداختند.
بعد از رحلت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) طایفه ی انصار بر مهاجرین پیش دستی کرده در آن جا اجتماع کردند تا سعد بن عباده بزرگ قبیله خزرج، جانشین پیامبر شود؛
لذا او را با حالت بیماریِ سختش به سقیفه کشاندند؛ اما با ورود ابوبکر، عمر و ابو عبیده و خواندن خطبه از سوی ابوبکر و ترس قبیله اوس از سلطه ی خزرجیان، همگان بر خلافت اتفاق کرده و با او بیعت کردند.
نقش قبیله أسلم در بیعت با ابوبکر چه بود؟
این داستان را شیخ مفید در کتاب جمل چنین آورده است:
در آن زمان، صحرانشینان عرب برای خریدن خوار و بار به صورت قبیله ای، به شهر می آمدند؛ چون صحرا ناامن بود و اگر تعداد کمی از آنان می آمدند، بارشان را می گرفتند و خودشان را می کشتند.
لذا افراد قبیله همه با هم برای خرید خوار و بار حرکت می کردند. مردان قبیله اسلم از صحرا به مدینه آمده بودند تا آذوقه تهیه کنند.
در آن زمان که وارد مدینه شدند، بیعت با ابوبکر در سقیفه انجام شده بود. عمر و بقیه به آنان گفتند: بیایید کمک کنید برای خلیفه پیامبر بیعت بگیریم، آن وقت ما هم خوار و بار رایگان به شما می دهیم.
آنها خوشحال شدند. اول خودشان ریختند و بیعت کردند و بعد دارو دسته ابوبکر شدند؛ دامن های عربی خود را به کمر زدند و کوچه های مدینه را پر کردند.
به هر جا می رسیدند. در بازار، کوچه و … .هر کس را که می دیدند برای بیعت با ابوبکر می آوردند. به این ترتیب، ابوبکر به کمک قبیله ی اسلم خلیفه شد.
«برای مشاهده تولیدات تصویری قرآنی در کانال ایتا اینجـــا کلیک کنید.»
دیدگاه کاربران ...
تعداد دیدگاه : 0
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.